مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه
guitar

همه چیز درباره گیتار؛ سازی خوش صدا و محبوب

گیتاریست ‌های مبتدی اغلب برای انتخاب ساز گیتار مناسب خود در میان انواع گیتار های موجود در بازار با مشکل مواجه می ‌شوند، بنابراین در ادامه می‌ خواهیم انواع گیتار ها از جمله گیتار کلاسیک، گیتار الکتریک، قیمت گیتار و کاربرد های آن ‌ها را به شما بگوییم.

انواع گیتار                                                           

گیتار یک ساز همه کاره است که می ‌تواند طیف وسیعی از صدا ها را تولید کند و طرح ‌ها و مدل ‌های مختلفی دارد. به طوری که می ‌توان گفت برای هر سبک نوازندگی یک گیتار وجود دارد. گیتار معمولاً ۶ سیم دارد، اما گیتار بیس یا تنور ۴ سیم دارد. گیتار های هفت، هشت، ده و دوازده سیمی نیز وجود دارد. بدنه، بزرگ ‌ترین قسمت گیتار است و از سه قطعه اصلی صفحه صدا، سوراخ صدا و بریج تشکیل شده است. یکی از مهم‌ ترین قطعات برای تولید صدا، صفحه صدا، قطعه بالایی بدنه گیتار است. سوراخ صدا، سوراخی در بدنه گیتار است که لرزش و صدا ها را افزایش می ‌دهد. گیتار ها انواع مختلفی دارند از جمله انواع گیتار می‌ توان به گیتار الکتریک، بیس، آکوستیک، کلاسیک، الکترو آکوستیک، گیتار توخالی، استیل لپ، استیل پدالی، فلامنکو و… اشاره کرد.

قیمت گیتار

خرید اولین گیتار همیشه یک تجربه هیجان انگیز است. قیمت گیتار می ‌تواند بسته به برند و نوع آن بسیار گران باشد؛ با این حال، قیمت گیتار نیز می ‌تواند مقرون به صرفه باشد. به طور کلی قیمت گیتار اکثرا چیزی در محدوده ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ است، اما افراد مبتدی لازم نیست برای خرید گیتار تا این مقدار هزینه خرج کنند بلکه می ‌توانند با خرج کردن هزینه‌ای بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ دلار یک گیتار مناسب برای خود تهیه کنند. گیتاریست‌ های حرفه ‌ای که بودجه بالایی دارند می‌ توانند از ۱۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰ دلار خرج کنند.

گیتار کلاسیک

گیتار کلاسیک که گاهی به آن «گیتار اسپانیایی» نیز گفته می‌ شود، دارای سیم ‌های نایلونی است که باعث بوجود آمدن صدای ملایمی از آن می‌ شود. اگر چه گیتار های کلاسیک را می‌ توان با پیک نواخت، اما عموماً با نوک انگشتان یا ناخن‌ های دست راست نواخته می‌ شود. به ویژه در موسیقی کلاسیک، تکنیک دست راست برای دستیابی به صدای مورد نظر که این ساز ها قادر به انجام آن هستند، ضروری است. این ساز به عنوان یک ساز تکنواز می ‌تواند بسیار خوب عمل کند، به طوری که می ‌تواند چندین ملودی و هارمونی را به طور هم‌زمان ارائه دهد.

ساز گیتار الکتریک

گیتار الکتریک در اوایل دهه ۱۹۳۰ اختراع شد. این ساز ها مجهز به یک یا چند پیکاپ هستند که معمولاً الکترومغناطیسی هستند و در اشکال و اندازه‌ های مختلفی در دسترس هستند. بر خلاف گیتار های آکوستیک، شکل این نوع گیتار، تأثیر بسیار کمی بر صدا و لحن کلی دارد، اما وزن و چگالی چوب بر صدای گیتار الکتریک تأثیر زیادی می‌گذارد، به همین دلیل است که سازندگان از چوب‌ های مختلفی برای استخراج آهنگ‌ های مختلف از ساز خود استفاده می‌کنند. گیتار الکتریک را می ‌توان تقریباً در هر سبکی از موسیقی مانند کانتری، پاپ، جاز، بلوز، راک، متال و حتی کلاسیک استفاده کرد. بخشی از چیزی که این گیتار ها را بسیار متنوع می‌کند تعداد، نوع و محل پیکاپ‌ ها است.

گیتار آکوستیک

گیتار آکوستیک معمولاً تمام چوب هستند. بالای گیتار به عنوان صفحه صدا شناخته می‌ شود که به عنوان یک تقویت کننده عمل می‌کند. ارتعاشات سیم ‌ها از پل و زین عبور می‌کنند و از آنجا به تخته صدا می ‌رسند. تخته ‌های صوتی از چوب ‌های خاصی ساخته می‌ شوند که به دلیل ویژگی ‌های توناژ آن ‌ها انتخاب شده ‌اند. نوع چوب مورد استفاده، می ‌تواند به شدت بر نحوه صدای گیتار آکوستیک و البته هزینه آن تأثیر بگذارد.

چوب ‌های متراکم ‌تر مانند ماهاگونی و افرا صدا های عمیق و بمی را با تأکید بر قسمت پایین ایجاد می‌کنند، در حالی که چوب ‌های سبک‌تر مانند صنوبر، که یکی از پرکاربرد ترین چوب‌ های تن صدا است، از نظر تنی بسیار پایین‌تر هستند. گیتار آکوستیک چندین مدل شامل جامبو، کنسرت، سالن اجتماعات، ارکستر و… دارد. این ساز قطعا برای افراد مبتدی که می‌خواهند نوازندگی گیتار را یاد بگیرند، گزینه بسیار مناسبی است.

ساز گیتار بیس

گیتار بیس در حالت عادی ۶ سیم دارد و می‌تواند صداهای بسیار عمیق و بمی بوجود بیاورد. این ساز می‌تواند برای اغلب سبک‌های موسیقی استفاده شود؛  زیرا صرف نظر از سبک خاص موسیقی، احتمالاً هر سبک موسیقی نیاز به یک گیتار بیس نیز دارد. گیتار های بیس به ویژه در سبک ‌هایی مانند جاز و فانک برجسته هستند. در حالی که گیتار های بیس بخشی مهمی از خانواده گیتار ها هستند، اما اگر یک مبتدی هستید بهتر است کار خود را با گیتار بیس آغاز نکنید،  بلکه بهتر است یادگیری خود را با گیتار های عادی و ساده شروع کنید و بعد از اینکه مهارت کافی پیدا کردید سراغ گیتار بیس بروید.

آموزش گیتار

اگر می ‌خواهید نواختن گیتار را یاد بگیرید، ممکن است ندانید از کجا باید شروع کنید و یا ممکن است با سوالاتی مانند بهترین راه برای یادگیری گیتار چیست؟ آیا می ‌توانم گیتار را در خانه یاد بگیرم یا به مربی نیاز دارم؟ مواجه شوید. ذهن شما ممکن است مملو از سوالات باشد و احساس ترسناکی برای شروع کردن داشته باشد.

 همچنین ممکن است ندانید که آیا در گیتار زدن مهارت دارید یا خیر. در برخی موارد، افراد همیشه زمان کافی برای یادگیری اصول اولیه را به خود نمی ‌دهند و به‌طور ناعادلانه فشار زیادی به خود وارد می‌کنند. یکی از مهم ‌ترین چیز هایی که نوازندگان گیتار مبتدی باید بدانند این است که باید با خود صبور باشند. حتی بهترین گیتاریست‌ ها یک شبه عالی نمی‌ شوند. به طور کلی برای آموزش گیتار می ‌توانید مراحل زیر را در نظر بگیرید:

  1. با اصول اولیه نواختن گیتار را شروع کنید.
  2. بهترین گیتار را برای خود انتخاب کنید.
  3. یک محیط یادگیری ایده‌آل ایجاد کنید.
  4. با یادگیری آهنگ‌ ها مهارت خود را بالا ببرید.
  5. برای شروع، آهنگ‌ های آسان‌ تر را برای نواختن انتخاب کنید.
  6. زیاد تمرین کنید.
  7. صبور باشید.
  8. از برنامه ‌های آموزشی گیتار استفاده کنید.

آشنایی با انواع سبک‌ های ساز گیتار

سبک‌ های مختلفی برای نواختن گیتار وجود دارد که نحوه نواختن آن ‌ها با یکدیگر متفاوت است. اگر شما می ‌خواهید موسیقی و نوازندگی گیتار را شروع کنید لازم است تا  انواع سبک ‌های گیتار را بشناسید. به طور کلی انواع سبک‌ های گیتار شامل راک، پاپ، بلوز، کلاسیک، فلامنکو، جاز، متال و… هستند. هر کدام از این سبک ‌ها روش خاص خود را برای تدریس کردن دارند.

سخن پایانی

در این مقاله، پر طرفدار ترین و معروف‌ترین انواع گیتار را معرفی کردیم. در هر سنی که هستید، و در هر موقعیت شخصی، یادگیری موسیقی می ‌تواند یک تجربه مثبت برای شما باشد. اگر به دنبال یادگیری یک ساز پر کاربرد و جذاب هستید، حتما گیتار را انتخاب کنید و با توجه به نوع موسیقی که دوست دارید سبک مورد نظر خود را انتخاب کنید. اگر قصد یادگیری گیتار را دارید، همان‌طور که گفتیم، به شما پیشنهاد می ‌کنیم با گیتار آکوستیک شروع کنید. به طور معمول اکثر افراد مبتدی یادگیری خود را با گیتار آکوستیک شروع می‌کنند؛ زیرا به راحتی در دسترس است و نسبت به دیگر گیتار ها برای شروع انتخاب مناسب ‌تری است.

منبع: تیم تحریریه زن شاد

اشتراک گذاری مطلب:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زن شاد
لطفا شماره موبایل خود را وارد نمایید
لطفا کد دریافت شده را وارد نمایید